a
a

Logo & huisstijl 

LEV letselschade

LEV letselschade is in september 2022 opgericht door Anouk Bootsma (letselschade advocaat). Anouk is niet het stereotype advocaat. Integendeel zelfs. Het was voor mij een hele uitdaging om een uitstraling te vinden dat past bij de advocatuur maar ook bij Anouk.

Foto: Maartje Brockbernd

Betekenis logo

Anouk is stoer, sterk, betrouwbaar, enorm begaan en heeft van kinds af aan al een afkeer van onrechtvaardigheid. Het stoere wilde ik graag terug laten komen in het logo maar ook het betrouwbare. Daarom heb ik gekozen voor een monogram.  In tegenstelling tot de gebruikelijke dunne en elegante lijnen binnen de advocatuur heb ik hier gekozen voor dikke grove lijnen om het ‘stoere’ naar voren te laten komen. 

 

Het creatieve proces

Creativiteit kun je niet altijd plannen. Dat heeft dit project wederom bewezen. Op de afgesproken dag kwam ik met twee voorstellen, een ervan koos Anouk als haar logo. Maar ik was nog niet helemaal tevreden. Ik had het idee dat het beter kon.

Op een nacht werd ik wakker en wist ik het eindelijk. De volgende dag kwam ik met een nieuw voorstel waar ik zelf ook achter stond. Gelukkig vond zij het ook mooi.

Nu zijn Anouk en ik beide tevreden met het eindresultaat.