a
a

Project Quiet Drechtsteden

quiet krant

De Quiet krant is een initiatief vanuit Quiet Drechsteden. Een stichting met als doel: armoede verzachten in de regio. Daarnaast de stichting graag het taboe doorbreken dat rondom armoede hangt. Dit doen zij o.a. middels de Quiet krant. Een krant vol verhalen van members (mensen in armoede) en sponsoren. 

Fotografie: Daniëlle Vliegenthart

 

De verhalen die in de krant staan laten een heel belangrijke boodschap zien: Iedereen kan in een armoedesituatie terecht komen en het is erg lastig om hier weer uit te komen.

Projectleider

Als projectleider van de krant was ik verantwoordelijk voor het vinden van members en sponsoren met een verhaal en tekstschrijvers en fotografen die dit verhaal vrijwillig wilden vastleggen.

Na de professionals gekoppeld te hebben aan een voor hun geschikte member of sponsor was het mijn taak de stukken te ontvangen, na te lezen en te beoordelen.

Dit resulteerde tot een prachtige krant van 52 pagina’s dankzij 18 vrijwilligers. Waaronder ook een aantal illustratoren.

 

  

Vormgeving

Als vormgever in hart en nieren heb ik natuurlijk de look & feel van de krant bepaald en uitgevoerd. Hier heb ik gekozen voor een interessante cover van buiten en een simpele en rustige lay-out van binnen.